2011. április 13., szerda

Almás krumplitekercs

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg fõtt krumpli áttörve, 5 dkg Rama margarin, 1 tojás (a fehérjébõl tegyünk egy kicsit félre a tekercs bekenéséhez!), 2 dkg élesztõ, 5 dkg cukor, egy csipet só, fél dl tej. A töltelékhez: 1 kg alma, egy marék mazsola, cukor, egy marék darált dió vagy zsemlemorzsa.
Elkészítés: a megfõtt, áttört, kihûlt krumplihoz hozzáadjuk a lisztet, a cukros tejben megfuttatott élesztõt, az olvasztott margarint, a tojást, a sót, majd az egészet jól összegyúrjuk. Betakarva fél órán át kelesztjük. Meglisztezett nyújtódeszkán 1 centiméter vastagra nyújtjuk, majd így, kinyújtott állapotában félbevágjuk, hogy két tekercset tudjunk készíteni. A lapokat megszórjuk a darált dióval vagy a zsemlemorzsával, elosztjuk rajtuk a reszelt almát, a cukrot, végül megszórjuk õket a cukorral és a mazsolával. Egyenletesen feltekerjük a tésztát, majd kikent vagy sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Ne tegyük szorosan egymás mellé a két tekercset, mert a tészta sülés közben még dagadni fog!) Kenjük meg a tetejüket tojásfehérjével. Elõmelegített sütõben 170 fokon 25 perc alatt süssük készre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.